Kang Iwan Susanto, Blogger Majalengka

Ditulis ku Kang Iwan
Dina poe Senén, 14 Désémber 2009

foto kang iwanSip lah, ayeuna simkuring rek mulai nulis profile tokoh, cie ileh tokoh, hhehehehe.. nya pokoknamah jalmi atawa saha kitu nu aya di Kabupaten Majalengka, mulai ti Blogger, artis, seniman, atawa saha wae lah nu aya kakaitanna sareng Majalengka.

Nah nu kahiji, simkuring rek nulis ngenaan profile salah sahiji blogger nu asalna ti Kabupaten Majalengka, saha eta?? hehehe.. Iwan Susanto jenengan aslina. Asalna ti Blok Salasa, Desa Salawana, Kecamatan Dawuan. Salawana teh dimana? pasti moal apal, nu teu apal mah. Yeuh, Salawana teh sanes Sawala (kadipaten), atawa Wanasalam, atawa Sukawana. Salawana mah asupna mun ti Jatiwangi mah, lewat jl. Lanud Sukani, trus bisa lewat Desa JatiSura, Terus Surawangi, terus lewat jalan sawah (tilas jalan rel sepur). Atawa ti jalan Lanud Sukani, terus ka Kertasari (arah ka Desa Beber), terus lewat Desa Cibogor, Dusun Kampek, sampe Desa Salawana. Mun ti Kadipaten, asupna ti Desa Gandu, belah wetan RSUD Cideres, terus lewat Balida, belok ka kaler arah ka Desa Karanganyar / Panongan, Nah, saacanna Panongan teh aya parapatan, ka kulon ka Karanganyar, ka wetan teh ka Salawana. Mun ti Jatitujuh oge bisa, lewat Rentang tea, nu aya Bendungan Rentang, terus lewat desa Panongan. Jadi Salawana mah emang perbatasan di Kecamatan Dawuan teh, ka kulon terus ngaler, eta geus Kecamatan Jatitujuh (desa Panongan), ka wetan terus ngaler kecamatan Ligung (desa Cibogor), mun ka wetan rada ngidul geus kecamatan Jatiwangi (desa Surawangi). tenang weh, ayeuna mah jalanna tos di HOTMIX… Lancarrrrrrrrrrrrrrr…hehehe..

Peta Desa Salawana, Kecamatan Dawuan, Majalengka

"B" teh Baturuyuk, tiasa lewat dinya, trus ka Mandapa.

Nah, ayeuna carita Kang Iwan. Urang Sunda nu teu bisa basa Sunda, hehehe.. Resep kana lagu Sunda, bobodoran Sunda, jeung kasenian Sunda lainna. Lahir bulan Desember taun 1985, sakola di SDN Salawana, SMPN 1 Dawuan (baheula na SLTP N 2 Dawuan) nu aya di Salawana, ngalanjutkeun sakola STM di SMK (TI) negeri 1 Kota Cirebon, jurusan Otomotif. Teu kuliah da emang ngarasa teu acan butuh. 3 bulan lulus STM karek menang gawe di daerah Padalarang, di pabrik kaemasan salila 9 bulanan. Langsung pindah ka Jakarta, di perusahaan alat berat, kususna traktor alat pertanian merek John Deere, salila 4 taun kurang 1 bulan.

Kusabab sok nyirikeun ka-Sunda-anna, Kang Iwan ku babaturan gawena di Jakarta sok di sebut Kang Ibing, atawa mun hnteu Kang Kabayan, atawa Ibing, sampe ka bagian kantor jeung GM (General Manager)na wae sok nyebut Ibing mun aya acara perusahaan wae.hahahaha. Terkenal na teh Ibing weh.. Nah, dari pada disebut kang Ibing atawa Kabayan, nya geus ayeuna mah nyebutkeunna Kang Iwan.hehehe..

Mulai bulan Juni 2009, Kang Iwan resmi kaluar ti perusahaan, ngalanjutkeun cita-cita hirup hayang jadi wirausahawan / entrepreneur / pengusaha kerenna mah..hehehe.. Sementara ayeuna mah keur POKUS (/fokus) di bisnis internet blog monetasi. Nya, nu di pokuskeun ayeuna nyaeta monetasi blog, atawa penghasilanna teh ngamangfaatkeun blog. Blog teh salah sahiji jenis situs / website, tapi jenis na blog, jadi blog teh naon? halahhh lieur lah.. Blog jiga situs ieu, www.iwansusanto.com atawa kang.iwansusanto.com, jadi blog mah jiga buku catetan wae.

Sabenerna mah Kang Iwan teh hayang jadi pengusaha sukses di Majalengka, makana Kang Iwan kaluar gawe ti Jakarta teh sakalian hayang cicing di lembur, di Majalengka. mun geus sukses, hayang nularkeun elmu ka urang Majalengka pokoknamah. Komo mun ngke Majalengka maju mah, urang salaku urang Majalengka nu kudu ngarajaan pergerakan ekonomi jeung bisnis di Majalengka. Ulah ku urang luar wungkul.

Blog Kang Iwan ieu oge, salian di tulis ku Basa Sunda, blog ieu oge dikususkeun keur nyarita Majalengka. Sakitu wae heula carita Kang Iwan na. Nu hoyong leuwih apal jeung deukeut, mangga tiasa di add as friend facebook-na di http://facebook.IwanSusanto.com. Hatur nuhun.


Tulisan lainna nu masih aya patalina:

  • Rekha Dewi Asgarini

  • RSS feed | Trackback URI

    22 Pairan »

    Komén by jejak annas
    2009-12-26 17:41:23

    asslamulaikum pak ustadz…
    apakabar hari ini??? senang bsia ketemu dengan kawans blogger majalengka

    salam, ti urang bantarwaru-ligung

     
    Komén by warjo
    2010-01-08 09:34:38

    alhamdulillah… blog ieu banyak manfaatna, hatur nuhunnya, abdi tunggu berita salajeungna ti kang iwan tea, tasa wanoh nteu kang?, sambil belajar bs sunda ieu mah ..
    salam ti urang Yogyakarta…

     
    Komén by lala nu geulis teaing...:p
    2010-01-12 09:33:43

    hihi, mun bari peureum nepi teu nyak… :D

    Komén by Kang Iwan
    2010-01-25 00:32:05

    bari peureum kamana maksadna Teh Lala? :-)

     
     
    Komén by reformis
    2010-02-07 22:47:29

    kang nuju naon

     
    Komén by Asyikin
    2010-02-21 10:42:23

    Salam kenal,

    Punteun, bade naros yeuh, ari kang Iwan teh anak saha?? di blok Salasa? saya oge asli urang salawana, sempet sakola nepi ka kelas opat di Salawana, trus kolot pindah ka Lampung. Baheulamah saya cicing di tukangen imah Pak Guru Surhan….

    Salam,

    Asyikin

    Komén by Kang Iwan
    2010-02-21 17:49:02

    Simkuring incuna Pa Een, nu sok nempurkeun pare baheula na mah.. Otong Asep Yepiana apal teu? Eta mamang urang..

    Salam kenal oge Pa..hehehe

    Komén by Asyikin
    2010-02-21 21:42:36

    Hatur nuhun nya, tos dibalesan

    Angkatan saya sakola teh “Elan” anak pak Endung, “Lili” anakna kuwu Daim Alm. Ari guru nu sempet ngajarteh: Pak Surhan, Pak Dono, Pak Marjan, Bu Eha Karang Anyar. Ari diajar ngaji ka ustad Soleh, sayah oge sakola di Madrasah Salawana. Terus pindah ka Lampung taun 80an, sayah kuliah di Universitas Negri Lampung-FKIP Jurusan B. Inggris, ayeuna di Jkt keur diajar ilmu komunikasi di Universitas Mercuabuana. Ari gawemah sayah di kantor PBB bidang pendidikan. Tah kitu riwayat sayah teh kang Iwan. Hobi sayah mah NGUREK belut, sok neupi ka lolojok sagala…

    Salam

    AS

    (tiada komentar pada level ini)
     
     
     
    Komén by Asyikin
    2010-02-21 10:53:19

    Punteun,

    Kang Iwan, sayah boga sobat baheulateh asli urang Kampek, namina Iwan oge, Putrana Pak Emah. Bilih terang atanapi kang Iwan gaduh kontakna, punteun we di “share” ka saya. Babaturan sakola SD di Salawana nu pangpinterna. Bilih palay teurang “sakilas” tentang simkuring mah, taroskeun we ka Pak Guru Surhan. Sayah anakna bi “Imi”, Pak Surhan pasti apaleun. Saya gawe di Jakarta tapi 30 tahun can pernah ka Salawana deui, Insyaallah upami aya waktos ka Salawana. Ieu website sayah: http://www.solutionexchange.or.id / http://www.lelakibanget.com (tapi can jadi)

    Hatur nuhun

    AS

    Komén by Kang Iwan
    2010-02-28 02:28:54

    Simkirung mah can lahir euy taun 80 mah..hehehe.. Tapi kolot urang apaleun, jigana adi kelas Kang Asyikin cenah mah.. Eta oge apaleun Iwan anak Pa haji Emoh, ayeuna mah di Jakarta saurna.. Jeung bi Mimin sakelas oge nya?

     
     
    Komén by Faisal
    2010-03-02 09:59:03

    Lekum,,,, salam kenal, salam sukses kang…

     
    Komén by Faisal
    2010-03-02 09:59:45

    Assalam Lekum,,,, salam kenal, salam sukses kang…

     
    Komén by http://syaifulhijrah.blogspot.com/
    2010-03-13 12:11:31

    Nepangkeun abdi admin blog HIMASI, tapi ayeuna mah tos pensiun :grin: . Kang, urang ngadamel komunitas blogger majalengka yu. Abdi urang burujul wetan kecamatan Jatiwangi. Ameng nya ka blog abdi anu nembe dilaunching

    Komén by Kang Iwan
    2010-03-13 14:39:12

    Owh.. enya enya..hehehe.. hayu Kang.. tapi simkirung mah janten anggota wae nya.. pami aya nami domain anu sae keur nami kamunitasna tiasa dilaporkeun ka simkirung.. insyaAlloh bade di peser ngkena..hehehe
    Hatur nuhun Kang…

     
     
    Komén by rahmat
    2010-04-02 16:50:00

    salam kenal kang,, ti rajagaluh.. :smile:

    Komén by Kang Iwan
    2010-04-13 15:38:33

    Mangga Kang Rahmat.. Hatur nuhun tos sumping.. Nambih deui tah blogger ti Majalengka..hihihihi…

     
     
    Komén by kuningan media
    2010-05-13 21:37:33

    Kang Iwan, salam ieu nuju diajar ngeblog kang.
    Bilih bade nganjang ieu alamat nu abdi. Nuhun

     
    Komén by Ahmad
    2010-08-20 09:16:27

    Salam kenal aja tak paham bahasanya…

     
    Komén by ruddy
    2011-05-12 10:35:20

    Cing-cing uingmah asa panggih jeung baraya jadi sok hayang ngilu ngariung……………

     
    Komén by eko
    2011-06-13 22:09:31

    salam kenal ti anak balida

     
    Komén by Mang Upud
    2011-08-15 13:34:13

    Bangga campur seneng boga dulur melek IT.
    Selamat Wan.

    Mang Upud
    Bontang.

     
    Komén by Edy Wiharto
    2011-12-15 11:54:37

    Assalamu’alaikum wr wb…kang Iwan,

    Hidup JABAR…..Hidup JABAR….Hidup SUNDA
    Teu sangka baraya teh ayeuna nambih majeng wae.. syukur atuh pami tiasa ngamayunkeun urang sunda, sing aya baroqah ti Gusti nu Maha Agung..

    Wilujeung Kang Ibing

    Salam

     
    Nami (wajib)
    Surél (required - never shown publicly)
    URI
    Pairan Anjeun (smaller size | larger size)
    You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> in your comment.

    Trackback responses to this post

    Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    Facebook Kang Iwan