Lagu Kang Doel Sumbang – Urang Sunda

Ditulis ku Kang Iwan
Dina poe Senén, 20 Oktober 2008

Wilujeng tepang ka sadayana anu parantos kersa sumping ka saung anyar ieu. Sok lah, mangga cing merenah nya. Duh, meunikaragok rek nulis nganggo basa Sunda teh, soalna mah kalamian mikir eung, mikirkeun kumaha nganggo kecap-kecap (kata-kata) anu pas tur leres. Daripada kalamian mah, nya tos wae simkuring teh nulisna nganggo elmu SAKA pami saur Untadz Simkuring mah, naon eta teh? Elmu SAKA, SAKAbisa, SAKAnyaho, SAKAkeyeng, jeung SAKA nu sanesna.hehehe..

Ngawitan ku postingan anu munggaran di blog ieu simkuring bade ngabahas “description blog Kang.IwanSusanto.Com” ieu, nyaeta “Urang Sunda lain Si Kabayan“. Nah, saleresna mah kalimah ieu dicandak tina salah sahiji lirik lagu sunda Kang Doel Sumbang anu judulna Urang Sunda. Ngawitan ngadangu lagu ieu teh pas Simkuring nuju di rorompok, na radio sababaraha taun ka pengker, jiga na pas Abdi masih sakola STM kitu nya? Pokokna mah da kapendak kasetna teh pas tos damel di Bandung, meser kaset tip na di Cimahi. Kapungkur mah da pertama ngadangu lagu ieu teh, jadi asa lucu wae lagu nateh. Lucu tapi ngagugah lirikna teh..hehe.. Nah, ieu cobian tingali geura lirikna..

Urang sunda ka marana
Urang sunda di marana
Urang sunda, urang mana
Urang sunda, Anjeun saha

-
Naha ngan saukur nu ngeusian Pulau Jawa
Naha ngan saukur lalajo bari tumenta
Gancang geura hudang buka ceuli buka mata
Geura tembongkeun urang sunda oge bisa

-
Tembongkeun urang ge bisa mela nagara
Tembongkeun urang ge bisa jadi pamimpin
Urang ge bisa nangtung ajeg jeung kawasa
Lain saukur bisa unggut jeung kumawula

-
Si Kabayan urang sunda
Urang sunda lain Si Kabayan
Si Kabayan urang sunda
Urang sunda ulah jadi si Kabayan

-
Anu karesepna ngan ukur ngagere ceuli
Anu karesepna ngan ukur heuay nundutan
Anu karesepna ngan ukur diuk ngalamun
Atawa calangap ngitungan bentang di langit

-
Mun urang kabeh reueus jadi urang sunda
Pikiran deui naon nu dipikareueus
Lamun urang sunda kabeh jadi si kabayan
Kuring melang hiji waktu urang kababayan
Urang bakal kababayan, ukur bisa kababayan, salawasna kababayan

Tah kitu lirikna teh. Mangga ka Urang Sunda anu masih ngaraos jiga si Kabayan nu dicaritakeun diluhur, mangga Urang sami-sami geura hudang, geura bangkit, bilih kababayan.hehehehe.. Nah, kitu wae lah simkuring teh nyandak deskripsi blog ieu teh. Soalna Simkuring sok di aranan / dipanggil “Kabayan” eung ku rencang damel di Jakarta, nya teunanaon ceuk Simkuring teh, da ieu mah Kabayan na ge Kabayan Dahsyat.. Amiin..hehehe..

Hatur nuhun pisan ka anu tos kersa sumping ka saung butut ieu. Hapunten cai kopi na teu aya eung. Boled na da tacan panen deui. Urang ngadu bako wae lah..hehehehe..

Anu hoyong ngadangukeun lagu ieu, mangga tiasa di galeuh kaset tip (pita) / CD / VCD lagu sunda Kang Doel Sumbang anu asli di toko kaset nu aya di wilayah Sunda (Jabar Banten), margi pami toko kaset di luar wilayah Sunda mah sok rada langki. Nu hoyong ngadangukeun heula mp3 na, mangga keur ngenalkeun, simkuring masihan link keur download mp3 lagu Kang Doel Sumbang anu judulna Urang Sunda ieu, tapi, kualitasna teu sasae pami Urang meser kaset aslina. (mangga, klik di dieu)



RSS feed | Trackback URI

12 Pairan »

Komén by Taruma
2008-10-20 10:38:15

URang sundana leungit.

Komén by asep sudrajat
2009-11-09 12:09:01

leungit kumaha alhamdulillah sim kuring ayeuna aya dinagara batur nuju mela suku urang

 
 
Komén by usep soleh safaat
2009-01-31 23:06:35

euleuh-euleuh geningan alhamdulillah wengi ieu simkuring dikersakeun kasasar ka ieu saung,keun we teu cai teu boled oge nu pentingmah tiasa ngadu bako sareng sami sami urang sunda,simkuringmah ngaraos reueus aya blog ku basa sunda ari sami urang sundamah atuh urang teh jonghok jeung baraya tepung jeung dulur sok sanajan didunya maya.kang simkuring panuju kana tema akang anu dicandak tina lirik tembang kang doel sumbang memang leres pisan sikabayan teh urang sunda saur dongengmah namung urang sunda memang lain sikabayan. geus mangsana urang sunda kudu aya anu makalangan dikapamingpinan nasional mun bisamah jadi indonesia 1 teh kudu urang sunda….panuju henteu kang….mudah mudahan we atuh nya kang mun dikersakeun aya teh urang sunda nu jadi pangagung papayung agung di ieu nagara sing jadi pangagung anu payus dipiagul ku urang sunda dipireueus janten panutan sakabeh rakyat indonesia teu kasilih wawangi ku seler sejen mugia allah ngaijabah harepan simkuring khususna harepan masyarakat sunda+indonesia umumna.amin.

 
Komén by oiy
2009-02-14 14:22:46

Ass
kang doel sumbang
saya oiy baru 2 SMA di karawang
Papah saya punya lagu kang, berbahasa sunda, jadi tolong didengarkan
bagaimana??
sebelumny terima kasih banyak

Komén by Ragiel sanda
2010-06-09 22:32:39

Sami a pun bapa ge sok diajar ngadamelan lagu sunda tpi ajeuna bingung kedah kumaha mopulerkeunnana,kaleresan anjeun na teh pemusik kampung no sok di ulem dina acara hajatan malahan anjeuna ngademal acara upacara adat anu gamelanna nganggo elektrik nyaeta nganggo keyboard pokokna hebat lah pun bapak mah

 
 
Komén by hilman
2009-06-24 22:33:03

urang wajib reueus ku ayana kang doel sumbang,nano s.jeung rea rea deui.najan nganggo tangga nada do-re-mi -pa si-la-si-do, tapi ieu hiji upaya jang ngamumule ki sunda sangkan teu laas ku waktu tur jaman.kamana atuh caraka sundanologi,damas jeungormas-ormas nu sok konsisten ngayakeun acara atawa kegiatan ju pakait jeung ki sunda.naha diknas propinsi teu ngawajibkeun pelajaran sunda jeung budaya sunda asup kana kurikulum di tiap sakola.teu bisa euy, teu bisa seniman gawe sorangan lamun teu dirojong ku urang sarerea jeung dinas anu terkait.cag

 
Komén by Mang Eye
2009-09-09 20:31:56

alus kang Ulasan-na…
Tah Memang kudu kitu..
komo siga sim kuring anu ngaranto ka Medan..
Gancang geura hudang buka ceuli buka mata
Geura tembongkeun urang sunda oge bisa

BISA…..

 
Komén by asep sudrajat
2009-11-09 12:04:40

kang doel abdi parantos nguping iyeu lagu mani ka singgung dan sadar euyyyyyyyyyyyyyy.

 
Komén by asep kurnia miharja
2010-01-07 12:10:31

hayu atuh urang sunda.. ulah keok memh di pacok..
sok sanajan urang geu teu pati apal bahasa nu lemes mah.. saeutik lah.. tapi urang cinta pisan ka sunda..!!!

 
Komén by azahra
2010-10-20 12:12:36

saya bukan anak sunda tapi bandung aink pisan eyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

 
Komén by Ucup
2011-08-24 11:30:22

abdi asli sunda yeuh ti rajagaluh kang

 
Nami (wajib)
Surél (required - never shown publicly)
URI
Pairan Anjeun (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> in your comment.

Trackback responses to this post

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Facebook Kang Iwan