WordPress Basa Sunda

Ditulis ku Kang Iwan
Dina poe Ahad, 2 Agustus 2009

Simkirung ngaraos bingah tur reueus ningali wordpress teh tos aya nu Basa Sunda na. Berarti urang sunda oge tiasa bersaing di dunia per-blog-an..hahahaha.. (*nyambung henteu nya?). Simkuring teh teu kahaja buka WordPress ID (versi Indonesia di http://id.wordpress.org ), ari prak teh di palih luhur aya tulisan nu ngabejakeun yen WordPress dina Basa Sunda, langsung weh simkuring teh klik link eta. Langsung ngunjal (download) file WP 2.8.2 Basa Sunda..hehehe.. Alamat situs na http://su.wordpress.org.

Beres di unggah (upload) file wordpress 2.8.2 Sunda na, ternyata bahasa nu di gunakeun masih basa linggis aeh Basa Inggris. Waduh, kok kieu geuningan. Ahirna simkuring teh buka-buka deui halaman situs WordPress Sunda teh, ahirna kapendak oge.

Jadi, saparantosna beres ngunggah (nga-upload) file WP 2.8.2 Basa Sunda, urang kudu ngarobah hiji file nu aya di direktori situs atanapi blog wordpress urang. Nu kudu di ropéa (edit) nyaeta file config.php. Download file config.php, tras buka nganggo program “Dreamweaver” atanapi gampilna mah ku “WordPad” nu aya di Windows. Eusian ku kodé basa nu ditangtukeun. Mun maké basa Sunda, eusikeun kodé su_ID di jero kekenténg tunggal:

// Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the
// chosen language must be installed to wp-content/languages.
// For example, install de.mo to wp-content/languages and set WPLANG to ‘de’
// to enable German language support.
define (’WPLANG’, ’su_ID’);

Simpen “save” atanapi pencet tombol “Ctrl + S” file nu tadi, lajengkeun di unggah (upload) deui ka tempat asalna. Tos kitu mah ahirna tiasa oge janten WordPress Basa Sunda.


Klik gambar di luhur keur ningali leuwih jelas.

Waduh, punten pisan dulur. basa Sunda simkuring mah sakieu kieu na, da Simkuring can pernah kursus Basa Sunda, komo kursus Basa Inggris mah can pernah pisan, mun konci na simkuring boga, Konci Inggris simkuring boga..hehehhe..

Mangga ah, hatur nuhun ka Kang Dadan Nasrullah nu parantos ngadamel WordPress ku Basa Sunda ieu.


Kategori: Kasundaan
Nu sanes dongkap ka tulisan ieu pikeun milari:


RSS feed | Trackback URI

5 Pairan »

Komén by hevi.fauzan
2009-08-02 13:25:52

woow, keren euy, bersaing sareng bahasa dunya anu sejen.

Asa kararagoknya, make nu versi Indonesa ge kagok, biasal make english.

pokona mah kereen lahh…

Komén by Kang Iwan
2009-08-03 15:26:37

leres Kang.. karagok..
ieu mah sakalian diajar basa sunda wae ah..hehehe

 
 
Komén by cehcer
2009-08-02 20:11:14

wekwekwekwekkk….

uink mah masimg pk bhs sunda ge anger lieur..

eta mh sunda pisaan….
bari jeng piseurieun maca nateh!!

wekwekwek..

v hoyonk eum…. :-)

hebat… hebat.. hebat..

 
Komén by indah rahmadhanti
2010-09-30 12:59:39

kang pohang datang ka cikuta di bandung atuh!!!!!!!!

 
Komén by Riko stiawan
2011-12-11 17:53:24

Kang abdi ngajaran komen ah.. Hebat bahasa sunda teh ningan ayeunamah nya..

 
Nami (wajib)
Surél (required - never shown publicly)
URI
Pairan Anjeun (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> in your comment.

Trackback responses to this post

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Facebook Kang Iwan